Passend Onderwijs

Begeleiding bij het realiseren van passend onderwijs (basisschool en voortgezet onderwijs);

De visie van ouders en leerkrachten op het functioneren van het kind of de jongere kan soms erg verschillen. Gezamenlijke gesprekken kunnen vaak al veel verheldering bieden. 

Als ouders ondersteuning willen om maatwerk in het onderwijs te realiseren, kan ik daarbij ondersteuning bieden. Bijv. door gesprekken met school voor te bereiden, gericht onderzoek te doen en de opties voor het verbeteren van passend onderwijs op een rij te zetten en daarbij adviezen opstellen voor thuis en desgewenst voor in de klas.

Ik heb hiervoor diverse instrumenten beschikbaar, om te inventariseren; 

Ontwerp van een maatwerk interventieplan specifiek voor jouw kind of leerling. Dit is gericht advies hoe het onderwijs beter passend te maken is, er kan psycho educatie worden gegeven over hoogbegaafdheid, worstelingen van kinderen vertalen naar onderwijs- en zorgbehoeften en praktische handvatten bieden voor school en ouders. Wanneer ouders hier zelf verder mee kunnen is dat natuurlijk fijn. Als er echter meer nodig is, bijv. het verbeteren van de mindset of verminderen van faalangst, dan kan ik diverse spelvormen, coachingtools voor jeugdigen en jongeren en (werk-)boekjes daarvoor inzetten. Wanneer het gaat om het verbeteren van de executieve vaardigheden, kan ik d.m.v. Jeugd Brein Coaching  individueel maatwerk bieden om bijv. executieve vaardigheden van jeugdigen en jongeren te helpen verbeteren.