Algemene Voorwaarden
Algemene voorwaarden Hoogbegaafd Advies Drachten
Offerte
Na ontvangst van het ondertekende aanmeldformulier en de intakefase maak ik een offerte op, die is gebaseerd op een eerste schatting van de benodigde uren en diagnostische instrumenten. Een offerte is een globale inschatting van de kosten. Wanneer u akkoord bent hiermee, kunt u de offerte digitaal ondertekend retourneren. Na akkoord wordt ervanuit gegaan dat u instemt met de Algemene Voorwaarden en Tarievenoverzicht en dat u deze heeft gelezen. Mocht u vragen hebben over de offerte of hierin graag aanpassingen willen doorvoeren, neemt u dan gerust contact met mij op. Gedurende het (onderzoeks-) traject zal worden bekeken of het haalbaar is om de hulpvragen binnen de opgestelde offerte te beantwoorden. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt er contact opgenomen om u hierover te informeren, zodat eventueel nadere afspraken gemaakt kunnen worden over de nog al of niet in te zetten uren. Na het (onderzoeks-)traject zal een gespecificeerde factuur worden opgesteld van de daadwerkelijke uren die zijn ingezet. Voor meer informatie over de tarieven en hoe er wordt gefactureerd, zie de Tarievenoverzicht op de website.
Meerwerk
Wanneer gedurende het traject blijkt dat er meer tijd nodig zal zijn dan in de offerte is voorgesteld, dan geldt het uurtarief van € 90.
Verzetten of annuleren van afspraken
Afspraken kunnen tot 24 uren van tevoren kosteloos worden verplaatst of afgezegd. Wordt echter binnen 24 uur afgezegd, dan wordt eenmalig het uurtarief van € 90 in rekening gebracht.
Belangen van de cliënt
Hoogbegaafd Advies gaat uit van de belangen van de cliënt, waarbij indien nodig de informatie en/of belangen van betrokkenen (zoals ouders, hulpverlening en school) worden meegenomen en meegewogen in het advies.
Openheid
De samenwerking verloopt het gemakkelijkst wanneer open en transparant met elkaar kan worden gesproken, ook over pijnlijke of moeilijke onderwerpen. Des te beter kan ik mijn aanbod en advies hierop afstemmen.
Eigen verantwoordelijkheid
Advies wordt opgesteld o.b.v. de gegevens en informatie die is verstrekt, bijv. door ouders, i.c.m. met eigen observaties en uitkomsten n.a.v. diagnostiek. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor besluiten die zij nemen voor hun kind (t.a.v. bijvoorbeeld de keuze voor een andere school). Hoogbegaafd Advies is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het deels of in het geheel niet opvolgen van de gegeven adviezen.
Bedreiging van het belang, de veiligheid of de ontwikkeling van jeugdigen
Hoogbegaafd Advies behoudt zich het recht voor om (na een gesprek hierover met betrokkenen) een traject te stoppen, wanneer het belang van de cliënt door betrokkenen (langdurig) gefrustreerd wordt of wanneer de veiligheid of de ontwikkeling van een jeugdige in het gedrang komt. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om de Meldcode en het Afwegingskader Huiselijk Geweld en Kindermishandeling in te zetten en/of een zorgmelding bij Veilig Thuis te doen. Zie voor meer informatie: https://www.veiligthuisfriesland.nl
Bij spoedeisende (jeugd)hulp in crisissituaties die worden veroorzaakt door gedrag- of opvoedproblemen, gezinsproblemen of psychische problemen, kan Spoed4Jeugd worden ingeschakeld. Zie voor meer informatie: https://www.spoed4jeugd.nl/
Inspanningsverplichting
Ik verbind mij aan een inspanningsverplichting, d.w.z. dat ik binnen mijn mogelijkheden een maximale inzet zal doen om hetgeen is afgesproken, na te komen.
Betalingstermijn
De normale betalingstermijn is 30 dagen. Voor particulieren kan desgevraagd in termijnen worden betaald.
Er zijn speciale (lagere) tarieven voor studenten en mensen met een minimum inkomen, waarvoor in aanmerking kan worden gekomen door een bewijsstuk aan te leveren. Ouders die gescheiden zijn, maken zelf onderling afspraken over de factu(u)r(en) als het gaat om hun kind(eren). Wanneer zonder opgaaf van redenen niet aan de betalingsverplichtingen wordt voldaan, volgen een eerste en tweede herinnering, met daarna een aanmaning. Indien noodzakelijk zal een incassobureau worden ingeschakeld.
Betalingsverplichting
De inspanningsverplichting verhoudt zich ook tot de betalingsverplichting. Het kan ondanks alle inspanningen betekenen (als voorbeeld: dat het kind niet op hoogbegaafd niveau scoort), maar dit wil niet zeggen dat de betalingsverplichting dan vervalt; het onderzoek is immers uitgevoerd. Het kan tijdens het traject blijken dat er meer tijd nodig is dan werd aangegeven in de offerte. Bijv. om de besproken taken uit te voeren om een bepaald resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld wanneer één van de ouders alleen Engels spreekt en gesprekken in het Engels moeten worden gevoerd of er i.v.m. een andere taal een tolk nodig is. Of wanneer een kind erg angstig is en er meer tijd nodig is om vertrouwen op te bouwen, alvorens intelligentie onderzoek kan plaatsvinden. Wanneer ik dit van tevoren kan voorzien, dan zal ik z.s.m. hierover contact opnemen om daarover nadere afspraken met u te maken.
Wet- en regelgeving
Hoogbegaafd Advies respecteert uiteraard de grenzen tussen Jeugdwet en Wet Passend Onderwijs en Onderwijswet. De praktijk wijst echter uit dat veel hulpvragen rondom begaafdheid zich kunnen uitstrekken over meerdere (juridische) terreinen. Daar waar onderwijs en zorg samengebracht kunnen of moeten worden, zal de insteek zijn om dit integer en respectvol met betrokkenen in gezamenlijkheid en in goed overleg met elkaar vorm te geven. Bijv. d.m.v. een Onderwijs-Zorg-Arrangement, Samen1Plan of enige andere vorm. Wanneer dit nodig is, kunnen concrete afspraken worden vastgelegd, wat het draagvlak voor interventies kan vergroten, de doelgerichtheid en effectiviteit kan versterken en monitoring en evaluatie eenvoudiger maakt.
Vertrouwelijkheid en Privacy:
Rapportages t.b.v. diagnostisch onderzoek zijn vertrouwelijk. Om die reden worden rapportages beveiligd via Zivver verzonden. De verwerking van persoonlijke gegevens, die nodig is om diagnostische instrumenten via derden te kunnen scoren d.m.v. mijn licentieovereenkomst m.b.v. Hogrefe en Pearson, zijn vastgelegd in een Verwerkersovereenkomst. Hiermee wordt voldaan aan de verplichtingen vanuit de privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG):
https://ondernemersplein.kvk.nl/persoonsgegevens-beschermen/
Verplichtingen omtrent incidenten:
https://www.igj.nl/onderwerpen/wetten-in-ons-toezicht/wkkgz
https://wetten.overheid.nl/BWBR0037262/2018-08-01#Hoofdstuk6
Bent u ergens ontevreden over, of heeft u een klacht over de zorg?
Ik ga graag met u in gesprek en op zoek naar een oplossing. Ik ben aangesloten bij de NBTP, ECHA en Klachtenportaal Zorg. Dit zijn drie afzonderlijke klachtenprocedures.
NBTP: Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie: Beroepscode-herziene-versie-22-11-2018.pdf (nbtp.nl)
ECHA: European Council of High Ability: Klachtenregeling_ECHA-Netwerk.pdf of via: Echa-specialist zoeken
Klachtenportaal Zorg Home - Klachtenportaal Zorg
Wilt of kunt u de klacht niet bespreekbaar maken met Hoogbegaafd Advies, of wenst u onafhankelijke ondersteuning hierbij? Dan kunt contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. Klachtenportaal Zorg is een externe organisatie, waar Hoogbegaafd Advies bij is aangesloten om onvrede en klachten over de zorg te helpen oplossen. Heeft u uw klacht of onvrede opgestuurd, dan beoordeelt Klachtenportaal Zorg of deze voldoet aan de voorwaarden om deze in behandeling te nemen en welke procedure erbij past. Als er informatie ontbreekt of onduidelijk is, nemen zij contact met u op om het volledig te maken en ervoor te zorgen dat de klachtenprocedure goed opgestart wordt. Wilt u advies over hoe u om kunt gaan met een situatie waar u ontevreden over bent? Ook dan kunt u contact opnemen met Klachtenportaal Zorg. U start dan nog geen procedure op. Geef uw klacht door met het klachtenformulier op de website van Klachtenportaal Zorg. U kunt ook een e-mail sturen aan info@klachtenportaalzorg.nl Weet u niet welke klachtenprocedure voor u geldt? Ook daar kan Klachtenportaal Zorg u mee helpen. Het doel blijft het oplossen van onvrede en klachten.
Welke klachtenprocedures zijn er mogelijk vanuit Klachtenportaal Zorg?
Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (Wkkgz)
Een klachtenprocedure en/of bemiddeling door een onafhankelijke klachtenfunctionaris; Toegang tot de Geschillencommissie KPZ, voor een bindende uitspraak over een behandelde klacht. U kunt de klacht als geschil voorleggen aan de geschillencommissie als u niet tevreden bent over de door ons geboden oplossing na het doorlopen van de klachtenprocedure. Wkkgz zorg is alle zorg, denk aan Wlz en Pgb zorg. Uitgesloten zijn: Jeugdzorg vallend onder de Jeugdwet, onvrijwillige/gedwongen zorg (hier gelden Wzd en Wvggz) en WMO zorg bij zorgaanbieders die uitsluitend WMO zorg bieden.
Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)
Bestaat uit: Een klachtencommissie die na hoor en wederhoor een uitspraak doet over de mate van de gegrondheid van een klacht. De WMO procedure wordt alleen gevoerd als de zorgaanbieder uitsluitend Wmo zorg levert en de gemeente van mening is dat deze klachtenprocedure volstaat. Anders wordt de Wkkgz procedure gevolgd.
Jeugdzorg vallend onder de Jeugdwet
Bestaat uit: Rechtstreekse toegang tot de klachtencommissie Jeugdzorg voor een uitspraak over de gegrondheid van een klacht (of onderdelen daarvan) aangevuld met een advies aan de zorgaanbieder; Klachtenportaal Zorg biedt altijd bemiddeling aan voor klagers die verwachten dat de klacht op die wijze opgelost zou kunnen worden.
Hartelijke groet,
Marije van der Molen-de Vries
Register Toegepast Psycholoog (NBTP 200086) & Coach
ECHA-gecertificeerd RITHA-Practitioner in Gifted Education (03275).
SKJ: Jeugd- en Gezinsprofessional (100006487).
KIWA Mijn Keurmerk ZZP-er Zorg, kwalificatieniveau 7 (28485).