Op zoek naar iemand die echt naar je luistert en maatwerk oplossingen vindt?


Mogelijk kan ik wat voor je betekenen, vanuit mijn expertise als...


... moeder van onze uitzonderlijk hoogbegaafde zoon

... gekwalificeerde RITHA-Practitioner in Gifted Education (hoogbegaafdheid)

... gediplomeerd Toegepast Psycholoog, gespecialiseerd in Coaching (BSc)

... gecertificeerd NLP & TLT Master Practitioner

... met o.a. de instrumenten KIQT+ en ORP+ (licentie).

Mijn naam is Marije

Ik ben 42 jaar, getrouwd en moeder van onze uitzonderlijk hoogbegaafde zoon (die deze website heeft gemaakt). 

Door hem ben ik geïnspireerd geraakt om zo'n beetje alles te lezen over hoogbegaafdheid en de thema's die daarom heen (kunnen) spelen. In mijn werk kwam ik ook steeds vaker kinderen en ouders tegen die vastgelopen waren in misdiagnoses, gebrek aan passend onderwijs of zorg die ontoereikend was. 

Als moeder van onze uitzonderlijk hoogbegaafde zoon, weet ik hoe complex het soms kan zijn wanneer slimme kinderen minder van iets nodig hebben (bijv. herhaling, instructie), en soms juist iets extra's nodig hebben van iets anders (bijv. leren om te leren, leren doorzetten, doorbreken van faalangst, perfectionisme, ontwikkelen van de groeimindset). De maatschappij, ons onderwijs en zorg is daar simpelweg nog onvoldoende op ingesteld. 

Toch zijn er veel mogelijkheden! Je hebt daarvoor soms veel doorzettingsvermogen en overredingskracht nodig en mensen die open staan voor de individuele behoeften van jouw kind. Zoals een kundige leerkracht, mentor of andere professional, die de tijd neemt voor je kind, hem of haar vertrouwen en veiligheid biedt, goed aanvoelt wat hij of zij nodig heeft, out of the box denkt en interventies toepast die werken. 

Contacten met andere (hoogbegaafde) ouders en kinderen kunnen enorm waardevol zijn! Zij kennen de uitdagingen en hebben vaak ontzettend slimme oplossingen bedacht, waar je zelf profijt van kan hebben. Mogelijk kun je hen ook weer ondersteunen met iets anders. Ben je geïnteresseerd in het leggen van contact met andere ouders en kinderen die hoogbegaafd zijn? Of wil je weten welke leuke activiteiten bij jou in de buurt te doen zijn? Kijk dan eens op mijn website bij Informatie, waar je websites vindt van ouderverenigingen e.d.

Werkervaring en bijscholing: 

Diploma's en andere officiële aangelegenheden;

Vanuit de studies die ik heb gevolgd, heb ik me gespecialiseerd in Toegepaste Psychologie, Coaching, Hoogbegaafdheid en NLP.

Tijdens mijn studies Toegepaste Psychologie en RITHA, heb ik wetenschappelijk onderzoeken uitgevoerd, met als doel hoe de diagnostiek verbeterd kan worden, specifiek voor mensen met een hoge intelligentie / hoogbegaafdheid, al dan niet i.c.m. ADHD of ASS. Ik heb verschillende hoogleraren, orthopedagogen, orthopedagoog-generalisten, psychologen en psychiaters geïnterviewd, die expertise hadden op het gebied van (diagnostiek bij) een hoge intelligentie, hoogbegaafdheid, ADHD en ASS, en specifiek ook voor de dubbele bijzonderheden bij hoogbegaafdheid (HB+/-ADHD/ASS), ook wel Twice-Exceptionals (2e) genoemd.

Tijdens het Veldonderzoek en de stage vanuit de RITHA-opleiding heb ik een Diagnostiek Model ontwikkeld. Je kunt mijn visie op diagnostiek vinden onder het kopje Missie en Visie. 

Nu kan ik zelf actief een bijdrage leveren aan het verbeteren van de diagnostiek :-)

Hieronder vind je meer informatie over diploma's, kwalificaties, licenties en registraties.

Hoogbegaafdheid: RITHA, ECHA, KIQT+ en ORP+;

Toegepaste Psychologie: 

Geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd: 

Neuro Linguïstisch Programmeren & Time Line Therapy: